Open Monumentendag

Kaart wordt geladen...

Date/Time
Date(s) - 12/09/2021
11:00 am - 7:15 pm

Location
Protestantse Kerk, Brabantse Olijfberg

Categories No Categories


OPEN MONUMENTENDAG 12 september

Om het half uur is er een rondleiding, natuurlijk is het orgel te horen, en kan men kennismaken met de nieuwe visie op de site

Antwerpen viert dit jaar haar 800-jarig bestaan als stad. Om precies te zijn: In februari 1221 verleende de hertog van Brabant Hendrik I, aan Antwerpen de stadsrechten. Door de ondertekening van dit charter werd ‘t Stad dus ook officieel een stad. Ook Open monumentendag (12/9) staat in het teken hiervan: Een stad met een haven, dat wil zeggen: daar is altijd wat te beleven en daar komt de hele wereld voorbij. De haven, een thuis. Ook wij – Brabantse Olijfberg – werden gevraagd om mee te doen. Ons verhaal (de protestantse republiek in de 16de eeuw, de kerk-onder-het-kruis daarna, en de voormalige Annuntiatenkerk die ‘Temple Protestant’ wordt, en dan in de 20ste eeuw een Duits-Lutherse make-over krijgt: Dat verhaal maakt deel uit van ’t geheugen van Antwerpen.

Om het half uur is er een rondleiding, natuurlijk is het orgel te horen, en kan men kennismaken met de nieuwe visie op de site (de Olijfberg als een gastvrije plaats voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren aan het leven in de stad). U moet wel inschrijven: Meer info:

https://magazine.antwerpen.be/open-monumentendag-2021/protestantse-kerk-de-brabantse-olijfberg

 

En dan is er nog een verrassing: in de voorhal van de kerk zullen 10 schilderijen te zien zijn van Fran De Bruyne: fran.gments

Over haar schilderijen schrijft ze zelf:

“Ik heb op papier gekriebeld, vanaf het moment dat mijn opa me leerde tekenen. En ik ben niet meer gestopt. Als ik me goed voel, zal ik mijn penselen zoeken. Als ik me minder goed voel, zet ik me ook achter papier. Het is een hobby die me ook kalmeerde in het voorbije, vreemde, jaar. Ik hou van kleur en laat mijn werk heel organisch op papier verschijnen, en ik maak er niet veel woorden aan vuil. Ik heb vaak ook geen titels voor mijn werk. Er is betekenis, maar daar kan ikzelf ook niet meer aan nadien…”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *