Fran.gments

Vanaf OpenMonumemtemdag (12 september) kunt u in de hal van onze kerk de werken van de Antwerpse kunstenares Fran De Bruyne (1990) bewonderen. Onder de foto een kort interview.

Fran De Bruyne : https://www.instagram.com/fran.gments/

Schilderen maakt me gelukkig’, zegt Fran, ‘Ik heb niet altijd getekend, er zijn wel eens periodes dat het niet lukt. Toch heb ik bijna mijn hele leven al op papier gekribbeld, vanaf het moment dat mijn opa me leerde tekenen.’ Als ze zich goed voelt, neemt ze haar penselen ter hand. Ook als ze zich minder goed voelt, zet ze zich achter papier. Het is een hobby die haar ook kalmeerde in het voorbije, vreemde, jaar.
Ik geloof dat ik ondertussen een stijl heb ontwikkeld, maar ik vind het heel moeilijk deze te beschrijven.’ Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en ze houdt van kleur. Haar werk laat ze heel organisch op papier verschijnen. ‘Ik maak er niet veel woorden aan vuil en  heb vaak ook geen titels voor mijn werk. Er is betekenis, maar daar kan ikzelf ook niet meer aan nadien.’  Ze zegt dat het dan wel lijkt alsof de inspiratie achter slot en grendel in haar hersenpan zit.
Fran vindt het enorm spannend haar werk ook eens te tonen aan mensen die ze niet kent. ‘Erg confronterend, maar een grote eer.’ Zij heeft voor deze tentoonstelling haar favorieten werken uitgezocht.

Kom haar werken bekijken vanaf 12 september – De kerk is open op woensdag- en vrijdagnamiddag.