Dr. E.A. Rooze overleden

Ons bereikte het droeve bericht dat op zaterdag 18 april dr. Egbert Rooze overleden is. Van 1986 tot 2008 was Egbert verbonden als predikant aan onze gemeente, de Brabantse Olijfberg. In zijn tijd heeft het gemeenteleven een hoge vlucht genomen. Veel Assyrische christenen en Pakistaanse en Afrikaanse vluchtelingen kwamen via het PSC in onze kerk terecht en vonden daar een gastvrij onthaal. Ds. Rooze wist velen aan zich te binden. Ook in zijn maatschappelijk élan wist hij velen te motiveren tot een bewust en kritisch betrokken sociale bewogenheid. Bekendheid kreeg hij met het kerkasiel, toen mensen zonder papieren veertiendagen in de kerk bivakkeerden. Dat er aan zijn dienstverband een abrupt einde kwam is door velen betreurd. 
Wij schrijven een week na Pasen. De spiraal van leven en dood is doorbroken door de Opgestane. In het licht van Pasen klinkt de roep: vrede met u. Dat het werk van onze handen in de wederopstanding aller dingen door Christus wordt meegenomen, mag ons troosten.
Onze oprechte deelneming gaat uit naar zijn vrouw Tetty, het gezin Rooze en verdere familie.


De uitvaartdienst in beperkte kring vond plaats op vrijdag 24 april, 10u30. De viering kon via live-stream gevolgd worden.


BRF-200418-Rooze-Egbert-Antoon