Posaunenchor op bezoek

Het Protestantse Posaunenchor uit Steinbach-Hallenberg

Dit koperblazersensemble uit Steinbach-Hallenberg bestaat al 122 jaar. Koperblazers begeleiden het kerkelijk leven in het Haseltal al sinds 1899. De muzikanten spelen “tot lof van God” en zo “verkondigen ze Gods werken”, zoals geregeld te lezen staat in de vele kronieken van het ensemble.

Cantor Dorothea Krüger leidt het ensemble al meer dan 20 jaar. Gedurende vele jaren is zij erin geslaagd de blazers te inspireren en jonge mensen te motiveren om een blaasinstrument te leren en in het ensemble te spelen.

De line-up is een bonte mengeling van jongere en oudere leden. Bij het feest waarbij de stadskerk van Steinbach-Hallenberg haar 365-jarig bestaan vierde, werd zelfs een blazer gehuldigd voor zijn 70-jarig lidmaatschap van het Posaunenchor.

In het Haseltal is het Posaunenchor een integraal onderdeel van het dagelijkse en het zondagse leven. Of het nu bij feestelijkheden in de stad is, of bij kerkdiensten, vieringen, maar ook begrafenissen, de klanken van de koperblazers weerklinken altijd door de stad.

Bij de Lindeboom..

Een bijzondere traditie is het blazen op zondagmorgen onder de lindeboom boven de stad Steinbach-Hallenberg. D.w.z. dat elke zondag om 8.00 uur enkele koperblazers bijeenkomen en daar een paar koralen spelen tot lof van God en tot vreugde van de inwoners van de stad.

  • Op zaterdagavond 30 oktober trakteren ze u vanaf 19u30 op een afwisselend muziekprogramma met fanfare’s, koralen, geestelijke en wereldlijke liederen, een bewerking van de Beatles, en “la Mantouana” van Viadana – samen met het orgel (als dat lukt, nog even afwachten), en nog veel meer. Dit programma duurt ongeveer een uur. Toegang gratis.
  • Op zondag 31 oktober (Hervormingsdag) verlenen ze hun medewerking aan een feestelijke viering ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Protestantse kerkgemeente van Antwerpen. Dan herdenkt de protestantse gemeenschap dat de voormalige kloosterkerk der Annuntiaten op 1 julil 1821 plechtig werd ingewijd als Hervormde kerk van Antwerpen. Net als toen, zal het een meertalige kerkdienst zijn, met veel muziek en zang. Aanvang 10u00. Deze viering staat open voor iedereen. En de koperblazers zullen ook de samenzang ondersteunen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *