Spring cannot be cancelled…

Muzikale zondagsviering 

Het zijn donkere dagen, ookal schijnt de zon volop… We zijn ons ervan bewust. Hoe zouden we dat niet kunnen zijn. Maar juist omdat we beseffen hoe précair het goede leven is, moeten we het vieren: Spring cannot be cancelled… Godzijdank.
En… er mag weer gewoon gezongen worden in de kerk, zonder mondkap. Dat gaan we dan ook royaal doen. Het boekje met de melodieën (en de tegenstemmen) kunt u downloaden op de pagina met de orde van dienst.

En we hebben geluk: Jan Van Landeghem zit aan het orgel tijdens Felix Mendelssohn’s bewerking van Psalm 42: Wie ein Hirsch… Zoals een hert reikhalst naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar…  Drie delen uit die muziekstuk voor koor, solisten en orkest heeft Willem Ceuleers bewerkt voor klein koor (met solisten), enkele strijkers, klarinet. De rest van het orkest zal het orgel voor z’n rekening nemen… En dat kan zo’n Walckerorgel ook. We zijn benieuwd.
Daarnaast een gebed om licht in de nacht  van Willem Ceuleers zelf.
En prachtige liederen die we samen zingen, eensgezind en tegelijk meerstemmig.

Om 9u45 begint het orgel te spelen en hoort u enkele delen van de2e symfonie voor orgel van Ch.-M. Widor. Om 10u00 begint de viering.

WELKOM !

… en wie weet bloeit de magnolia zondag al 

foto van 2 jaar geleden…. , maar de knoppen staan nu al op barsten: Wie weet wat drie warme dagen nog doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *